Sophia Caspár började på Forefronts traineeprogram 2017 och tog examen 2019. Hon jobbar som webbutvecklare och gillar att hon som konsult får chans att arbeta inom många olika branscher och testa olika tekniker.

– Det bästa är att jag får jobba med olika typer projekt, vilket gör att jag både får erfarenhet av många olika tekniska lösningar men också erfarenhet av olika teamuppsättningar och roller.

Sophia

Hur kom du i kontakt med Forefront?

– Jag var en av vinnarna av ‘Tech Ski Week’ som Forefront anordnade för några år sedan för kvinnor som studerade en teknisk utbildning. Vinsten var att få åka till Åre tillsammans med 9 andra kvinnor inom tech som alla kom från olika universitet/högskolor runt om i landet. Där fick vi, förutom att åka skidor, inspireras, teambuilda, lösa case och veta mer om Forefront från några kvinnliga konsulter på Forefront. Upplägget var klockrent och jag fick en riktigt bra känsla av företaget från alla kompetenta och ödmjuka personer som jag träffade under denna vecka. När det sen kom till att välja var jag ville jobba efter examen var Forefront en no brainer.

Berätta om din tid som trainee!

– Tiden som trainee gav mig troligen den bästa starten jag kan tänka mig in i konsultlivet. Jag kom in direkt efter mina civilingenjörsstudier inom datateknik – en utbildning som är ganska bred – och visste inte riktigt vad inom programmering jag ville jobba med. Jag landade tillslut i webb och därmed fick jag olika uppdrag inom både backend och frontend. Uppdragen tillsammans med stöd från både mentor, traineegruppen, chef och andra kollegor, samt utbildningar inom bland annat konsultmannaskap, workshops, projektledning och arkitektur bidrog alla till att jag är den konsult jag är idag.

Vad gillar du med konsultrollen?

– Jag gillar att det alltid känns som jag gör en skillnad och hjälper kunderna att lösa viktiga problem. Jag gillar att jag får möjlighet att arbeta inom olika branscher och testa på olika tekniker.  Det bästa är att jag får jobba med olika typer projekt, vilket gör att jag både får erfarenhet av många olika tekniska lösningar men också erfarenhet av olika teamuppsättningar och roller. Plus att det är väldigt kul att jobba med så många kompetenta kollegor!

Hur känner du att du utvecklas i din yrkesroll på Forefront?

– Det är svårt att inte utvecklas när en ständigt jobbar med de senaste teknikerna. Jag lär mig nya saker varje dag. Fördelen med att jobba i team i den stora utsträckningen som vi gör är att en kan dra nytta av andras erfarenheter och lära av varandra; det är då jag utvecklas som mest. Sen har alla på Forefront en stor vilja och driv att dela med sig av sina kunskaper och vi har därför en hel del interna utbildningar och kunskapsutbyten som en kan ta del av.

Namn: Sophia Caspár
Yrkesroll: Webbutvecklare
Utbildning: Civilingenjör Datateknik, Luleå Tekniska Universitet
Började på Forefront: 2017
Roligast med att jobba på Forefront: Att få jobba med alla grymma kollegor såklart! Ska en arbeta 40 timmar i veckan ska det vara med människor du tycker om, och det gör jag. Det låter eventuellt klyschigt men det är så himla sant! Det anordnas många roliga aktiviteter vid sidan av jobbet också – allt från vanliga AWs och go cart till spelkvällar och löpargrupper. Det gör att vi håller ihop trots att alla är ute på olika uppdrag och platser.