Maria Holmberg började på Forefronts traineeprogram 2013 och tog examen 2015. Hon gillar omväxlingen i arbetet som konsult.

– På Forefront arbetar vi oftast i team och det gör arbetet ännu roligare. Jag jobbar med grymma kollegor och vi utbyter hela tiden kunskap med varandra.

Maria Mia

Hur kom du i kontakt med Forefront?

– På en arbetsmarknadsdag på Linköpings universitet. Forefront var där och pratade om sitt traineeprogram.

Berätta om din tid som trainee!

– Jag började traineeprogrammet direkt efter min utbildning inom Systemvetenskap med IT-management inriktning. Jag visste redan när jag sökte jobb att jag inte bara ville jobba med management, utan även lära mig systemutveckling, vilket traineeprogrammet utlovade. Eftersom jag saknade erfarenhet inom utveckling så var mina första uppdrag som testledare och release manager. Båda rollerna gav mig väldigt bra lärdomar i att driva IT-projekt och jag fick se många delar av IT-organisationer. På sidan av mina kunduppdrag fick jag utbildning inom systemutveckling och arkitektur, vilket gjorde att jag senare kunde ta mig an uppdrag som utvecklare.

Vad gillar du med konsultrollen?

–  Jag gillar omväxlingen i mitt arbete och att få erfarenheter inom olika verksamheter. Eftersom inget projekt är det andra likt så finns det alltid nya saker att lära sig – både teknikmässigt men också verksamhetsmässigt. På Forefront arbetar vi oftast i team och det gör arbetet ännu roligare. Jag jobbar med grymma kollegor och vi utbyter hela tiden kunskap med varandra.

Hur känner du att du utvecklas i din yrkesroll på Forefront?

– Förutom alla uppdrag jag varit på, där jag lär mig något nytt varje dag, så har Forefront många interna utbildningar och diskussionsforum. Just nu går jag en utbildningen ”Lösningsarkitekturakademin”, vilket ger mig möjlighet att ta nästa steg i min karriär.

Namn: Maria Holmberg
Yrkesroll: Utvecklare
Utbildning: Systemvetenskap, IT-management, Linköpings universite
Började på Forefront: 2013
Roligast med att jobba på Forefront: Att ta sig an spännande uppdrag tillsammans med grymma kollegor. Förutom det dagliga arbetet på spännande uppdrag så har Forefront också mycket aktiviteter. Finns det något du är intresserad av, allt från vin till yoga, så finns det möjlighet att hitta kollegor med samma intressen att ha kul tillsammans med även utanför jobbet.