Microsoft 365 är en plattform fylld med smarta verktyg för att underlätta din digitala arbetsplats och öka både din personliga effektivitet men även organisationers produktivitet i stort. Det kan dock vara lätt att gå vilse bland alla tillgängliga applikationer och därför även riskera att missa hjälpsamma funktioner och verktyg som kan underlätta din vardag.

Jag heter Michaela Bostrand, jobbar som Microsoft 365-konsult och hjälper företag att öka användningen och på så sätt uppnå maximal nytta med Microsoft 365. I den här artikelserien kommer jag att dela med mig av mina bästa tips för Microsoft 365.

I förra inlägget berättade jag hur du kan jobba mer effektivt med din inkorg i Outlook och i den här artikeln kommer ett kortare mer specifikt tips om hur du kan slippa svar på mötesinbjudningar. I nästa veckas inlägg kommer jag prata om olika sätt att presentera i PowerPoint via Teams.

Här hittar du de andra artiklarna i samma serie:

Del 1 – Funktionerna i To Do
Del 2 – To Do Tips och tricks
Del 3 – To Do, Planner eller MS Lists?
Del 4 – Effektivisera din inkorg i Outlook
Del 6  Olika sätt att presentera PowerPoint i Teams
Del 7 – Få med ljud vid skärmdelning i Teamsmöten

Slipp svar på mötesinbjudningar i inkorgen

Denna vecka blir det ett kortare tips om en specifik funktion i Outlook för PC som förhoppningsvis kan hjälpa dig att få bättre kontroll över din inbox.

Kanske är det så att du har en tendens att bli störd av att det trillar in massor av accept/decline-svar på mötesinbjudningar som du skickar ut och hellre håller koll på detta i respektive mötes tracking-funktion, så kan man faktiskt stänga av dessa mail.

Tryck på File, gå till Options och sedan Mail. Skrolla ner tills du kommer till Tracking och klicka i Update tracking information, and then delete responses that don’t contain comments. Se till att även Automatically process meeting requestär checkad.

Detta kommer nu göra att du slipper få mail i inkorgen från alla som svarar på din mötesinbjudan. Skulle dock någon ha skrivit en kommentar i svaret kommer denna dyka upp som vanligt.

Vill du veta mer?

Kontakta Michaela Bostrand