Andreas Hägglund är utvecklare och techlead på Forefront. Han arbetar bland annat med rekrytering och uppföljning av juniora utvecklare.

– Det är en av de roligare delarna i mitt arbete. Att se kollegor utvecklas och försöka ge dem verktyg att ta nästa steg.

Hur kom du i kontakt med Forefront?

– Jag ringde på en annons faktiskt.

Andreas techlead

Vad brinner du för i din roll som utvecklare?

– Kvalitet och effektivitet. Det låter tråkigt, men det är när vi uppnår dessa två som slutprodukten är något jag känner mig stolt över.

Du arbetar med att stötta traineer och andra juniora utvecklare. Berätta!

– Framförallt har jag en roll där jag är med i rekryteringen av juniora utvecklare och följer upp hur det går för dem. Jag sitter i ledningsgruppen för programmeringsutbildningen på Nackademin vilket gör att jag har kontakt med de som går utbildningen, och framförallt de som gör sin LIA-praktik hos oss. Det är en av de roligare delarna i mitt arbete. Att se kollegor utvecklas och försöka ge dem verktyg att ta nästa steg.

En annan uppgift är att hjälpa till med tekniska lösningsförslag i samband med bland annat upphandlingar. Vad lär du dig av det?

– Jag lär mig en hel del. Varje lösningsförslag är unikt även om förutsättningarna kan vara lika varandra. Men budget, tid och tekniska krav ställer höga krav på flexibilitet i lösningen. Det är sällan någon kommer och säger att vi har obegränsat med resurser och att vi kan ställa vilka krav vi vill på kringliggande system!

Vad gillar du med konsultrollen?

– Som konsult har jag möjlighet att arbeta med många olika kunder och människor. Det blir sällan långtråkigt, helt enkelt. Jag har jobbat på produktbolag och efter ett par år kände jag att jag inte utvecklades speciellt mycket eftersom vi gjorde i princip samma sak i olika cykler. Det var samma produkt i nytt format.

Hur känner du att du utvecklas i din yrkesroll på Forefront?

– Jag utvecklas hela tiden, framförallt nu då jag jobbar med rekrytering och presale. Det är ett steg jag varit nyfiken på ett tag och nu har jag fått mer utrymme att jobba med de frågorna. Som konsult har jag också fått möjligheten att jobba med nya tekniker tidigt och med olika kunder i olika projekt. Det är utmanande och utvecklande.

Namn: Andreas Hägglund
Yrkesroll: Utvecklare/Teachlead
Utbildning: Naturvetenskaplig
Började på Forefront: 2017
Roligast med att jobba på Forefront: Kollegorna och de utmanande projekten