Denna vecka lanserar Sveriges landslag i puckelpist en intervjuserie i videoformat med fokus på åkarna och deras kärlek för sporten. Du som tittar får på ett avskalat sätt lära känna åkarna i laget, tränaren – och såklart lära dig mer om puckel.

Sveriges Puckellandslag

Fotograf: Emrik Jansson

Programmen kommer gå att se på YouTube, Facebook och Instagram, i Ski Team Sweden Moguls kanaler. Premiären sker inför Europacupen i Duved 30-31/1. 

Forefront är stolt huvudsponsor till Svenska Puckellandslaget och vi ställde ett par frågor till Anders Olofsson, Sport Director Moguls, om året som varit och planerna framåt för vårt lag: 

Vilka var era största aktiviteter under förra året? 

Om vi tittar på förra säsongen så var det ett så kallat mellanår, utan varken OS eller VM. På grund av Corona slutade säsongen abrupt kvällen innan vi skulle genomföra vår första världscup i Sverige på sju år, Världscupsfinalen i Idre. Även SM och svenska cupfinalerna ställdes in av samma anledning. 

Året 2020 däremot slutade i dur för oss, då vi äntligen kunde genomföra två världscupstävlingar i IdreFjäll – med en fjärdeplats på lördagens tävling genom Oskar Elofsson och en delad seger på söndagens parallellpuckeltävling för Ludvig Fjällström! Ludvig som dessutom hade med sig en tredjeplats från VCpremiären i Ruka Finland, och en sjunde plats från lördagen i IdreFjäll, leder nu totala Världscupen. 

Vad är planerna för landslaget nu i vår? 

Just nu tränar vi på hemmaplan i Duved och nästa helg är det en mindre tävling i Duved. Efter den så åker Världscupslaget till USA för två tävlingar, medans Europacuplaget blir kvar i Duved och startar sin ECtour med 2 tävlingar sista helgen i januari. Sen bär det av till Finland för 6 tävlingar på två olika orter där. 

Efter detta så åker laget ner till alperna för sex tävlingar i Frankrike och Schweiz och VClaget har en tävling i Kazakstan – som då blir finalen på en väldigt avkortad Världscup. Från slutet på mars och in i april kommer det vara fokus på träning, juniorVM i Ryssland och SM i Åre. 

» Besök Puckellandslagets Facebook-sida här