Hej vad heter du och hur är det att jobba som konsult?

Mitt namn är Ida Cervin och jag tycker att det är väldigt stimulerande och roligt att jobba som konsult! Jag tycker ofta att jag får komma in och hjälpa kunder att bygga lösningar som täcker ett tydligt behov. Ofta innebär det också att man får frihet att välja att använda sig av det senaste i teknikväg och verktyg vilket är roligt. Jag lär mig mycket nytt och det är högt tempo, vilket är en faktor som gör att jag trivs som konsult.

Upplever du att det är det ensamt att jobba som konsult ute hos en kund?

Nej, det kan jag inte påstå. Jag har varit på uppdrag där jag varit ensam representant från Forefront i ett team, på uppdrag där jag varit ensam utvecklare, och även på uppdrag där vi varit ett helt team från Forefront. Oavsett uppdrag så har det alltid känts som att Forefront är hemma. En av anledningarna till att det känns så är att vi har en stark kultur och gemenskap med traditioner att göra saker tillsamman – även när vi är utspridda på olika uppdrag.

Vilket är ditt (hittills) bästa minne från din tid på Forefront?

Jag har jobbat på Forefront i snart två år och för mig handlar det spontant inte om enskilda minnen, utan helheten. Vi gör fantastiskt roliga saker tillsammans som så klart lämnar väldigt goda enskilda minnen, men en ensam händelse skulle inte räcka om vardagen inte var rolig. Så mitt svar på den här frågan får nog bli att de absolut varmaste minnen jag har från Forefront kommer från helt vanliga dagar där vi lyfter varandra och hjälper varandra att vara så bra vi någonsin kan vara. Sen måste jag ju erkänna att canyoningen som vi gjorde på konferensen förra året var något utöver det vanliga. Får ni chansen att testa canyoning – gör det!

Hur jobbar ni med kompetensutveckling i ditt team?

Utöver att alla kollegor är väldigt måna att dela med sig utav sin kunskap till vardags så har vi initiativ som pågår med jämna mellanrum för kompetensutveckling. Till exempel så har vi just nu en pågående serie föreläsningar om DevOps och har tidigare haft andra intressanta ämnen man kan följa. Jag tillhör vårt Linköpings-kontor där vi också brukar samlas med jämna mellanrum på luncher för att försöka sprida kunskap mellan varandra. Det kan vara allt från något man är kunnig inom, något man lärt sig på sitt uppdrag eller som bara allmänt intresserar en relaterat till mjukvaru-utveckling.

Avslutningsvis, kan du tipsa om en bok inom något du brinner för?

Jag har en förkärlek till att verkligen försöka förstå kravställningen för att säkerställa att man bygger rätt funktioner och produkter som verkligen skapar värde. Ofta upplever jag att det kan vara komplexa kravbilder och väldigt stora problem att lösa – nästan ogreppbart. Men som tur är så har någon innan mig ställts inför samma problem och jobbat fram metoder man kan använda för att göra oöverskådliga och ogreppbara problem mer överskådliga. En sådan metod är User Story Mapping och en läsvärd bok i ämnet är ”User Story Mapping – Discover the Whole Story, Build the Right Product” av Jeff Patton.

Funderar du på att ta nästa steg i din karriär?

Läs om vilka lediga tjänster vi har just nu här.