Christian Ståhl är en av Sveriges främsta experter på webbdesign och webbutveckling i SharePoint och har vunnit Microsofts utmärkelse Most Valuable Professional. Christian är även föreläsare på events världen över inom ämnet. Den 1 september började Christian på Forefront och vi har pratat med honom om möjligheterna med SharePoint.

Christian Ståhl har arbetat med webbutveckling och webbdesign i 20 år varav 10 år med fokus på SharePoint och under senare år även på Microsoft Office 365. Han har samlat på sig en rad utmärkelser som en av de allra främsta experterna i Sverige på webbutveckling i SharePoint.

Hur känns det att börja på Forefront?

Jag har sett fram emot att börja på Forefront och bli en del av teamet Intelligent Workplace (IW)  där jag redan känner ett flertal kollegor sedan tidigare. Det här kommer bli väldigt inspirerande och roligt!

Berätta lite om dig själv och din karriär – Hur kommer det sig att du började med SharePoint?

Jag har jobbat med webbutveckling länge, och när Microsoft lanserade SharePoint blev jag intresserad av alla de nya tekniska möjligheterna som uppstod med denna produkt. Jag har allt sedan dess fokuserat på utveckling i SharePoint och tycker det är precis lika kul än i dag! År 2012 fick jag utmärkelsen MVP av Microsoft inom SharePoint för aktivt deltagandet i dess community, är engagerad som talare på konferenser och har deltagit samt arrangerat många konferenser i fler olika länder som USA, Indien, Singapore, Malaysia, Dubai, Holland för att nämna några länder.

I dag är jag medlem i programmet ”MVP Reconnect”.

Hur skulle du kort beskriva vad SharePoint är för en non techie?

SharePoint har nu funnits länge på marknaden och kan förklaras som en digital arbetsplats och plattform inom ett företag. Denna plattform är modulbaserad och väldigt anpassningsbar och används på många olika sätt beroende på vilket behov företaget eller organisationen har. SharePoint kan till exempel användas för informationsdelning, dokumenthantering eller sökmotorverktyg samt mycket mer.

Vilka möjligheter finns det/vad kan man göra i SharePoint?

Eftersom det finns så många olika typer av företag och organisationer som använder SharePoint med Office 365 till, så finns många olika tillämpningar. I och med att plattformen i sig erbjuder en så stor variation av programmeringsspråk och verktyg ser jag möjligheterna som nära nog oändliga. SharePoint är en vänligt spännande och bred produkt!

Vad tycker du är det roligaste med SharePoint?

Förutom att jag arbetar med SharePoint dagligen är detta också till viss del min hobby och fritid. Jag drivs av att lära mig nya tekniker och sitter ofta på kvällar och klurar på nya tillämpningar av till exempel kod och eftersom SharePoint är så stort och komplext så finns det alltid mer att lära.

Vill du veta mer om hur du kan dra nytta av SharePoint i din organisation?

Kontakta Victor Iosif