Tidigare i år öppnades Forefronts nionde kontor; denna gång i Karlstad. ”Vi kommer bjuda regionen på fantastiska möjligheter kring den senaste tekniken och kunskapen inom exempelvis webb, molnlösningar, IoT, AI, humanoida robotar och affärstransformation. Som värmlänning vill jag inget hellre än att regionen stärker sin affärskraft för framtiden. Det kan vi hjälpa till med” sa då David Lassing, kontorschef och konsult i Karlstad.

SoftBank partner Pepper

Och nu är arbetet i full gång; i förra veckan fick inte mindre än 350 gäster ta del av de sex event som Forefront anordnade tillsammans med bland annat Handelskammaren, Compare och Paper Province. Fokus låg på AI och på plats var roboten Pepper som fick illustrera den nya tekniken.

Tre föreläsare från Forefront var på plats. Camilla Arenhäll presenterade konkreta exempel på hur företag och organisationer kan komma igång med arbetet kring AI – och framför allt hur företag och organisationer ska gå till väga för att börja testa tekniken. Maria Englund berättade om hur ett sådant arbete kan påverka organisationen och hur ett bolag kan förbereda sig på bästa sätt för att nå framgång. Nils Larsén, med humanoiden Pepper vid sin sida, berättade om tekniken bakom den humanoida roboten och visade bland annat hur hen kan användas för att förbättra kundupplevelser

”Jag kan inte säga det nog många gånger, men det är en ynnest att jobba med så sylvassa kollegor. Nu finns vi på kartan i regionen och har goda förutsättningar för att äntligen kunna göra ett avtryck på bästa sätt.” sa David Lassing efter eventet.

Läs mer om Pepper här

Humanoiden Pepper – traineen Nils fick robot som närmsta kollega

Humanoiden Pepper – den nya tekniken och hur den kan hjälpa er