Under webinaret ”Cloud Transformation to GCP, Making it Happen” i somras berättade August hur du med användning av Event Storming och domän-driven design kan ta det första steget mot en ny Data Culture och förse både utvecklare och affärsrepresentanter med nya kraftfulla verktyg. Du kan se hela presentationen längre ner på sidan, men först ett par frågor till August:

För någon som inte vet vad Event storming är, kan du beskriva det med två meningar?

Event Storming är ett lättviktigt workshopformat för att utforska komplexa verksamheter. Metoden baseras på domän-driven design (DDD) och kan användas för att att samla in krav, skapa förståelse för en värdekedja eller som grund för att utveckla event-drivna applikationer.

När tycker du att det är ett bra tillfälle att genomföra ett sådant tillfälle?

Det finns många olika användningsområden eftersom formatet är väldigt flexibelt. Det passar extra bra vid starten av ett nytt initiativ där du har som tanke att i slutändan utveckla en applikation som använder sig av DDD eller event-driven kommunikation. Det är också väldigt bra om du vill optimera eller förbättra en befintlig process eller värdekedja, eftersom metoden ofta skapar en ny grad av förståelse hos verksamheten. Det leder då till en möjlighet att bryta ner organisatoriska silos och identifiera flaskhalsar eller värdeförstörande och värdeskapande aktiviteter, vilket är guld värt i vilket förändringsarbete som helst!