Att ta plats i Forefronts traineeprogram ger dig bästa möjliga start på resten av din karriär

Ansökan till traineeprogrammet 2021 öppnar 15 oktober

Li Wirström

“Jag fastnade för att man på Forefront kombinerar utbildning med konsultuppdrag som sker löpande under traineeprogrammet. Det fanns också personer jag kände till som jag gärna ville ha som mina kollegor.”

Li Wirström
Generation 6

Målen med Forefronts traineeprogram

Forefronts traineeprogram, Forefront Generation, ger dig som nyutexaminerad en fantastisk start som konsult, med ambitionen att ge fyra års insikter på två år. Vi gör detta möjligt genom att du under traineetiden varvar kunduppdrag med andra kompetensutvecklande delar och ett mentorskapsprogram. Traineprogrammet har två inriktningar – en för dig som brinner för teknik och en för dig som brinner för affärs- och verksamhetsutveckling.

Oavsett inriktning sker de flesta aktiviteter gemensamt i hela traineegruppen. Redan från start tillhör du också ett affärsområde, vilket ger dig närhet till duktiga kollegor och kompetensutveckling inom de delar som intresserar just dig.

Vem söker vi

En gedigen utbildning är viktigt, men vem du är och din personlighet värderas lika högt. Du är troligtvis examinerad civilingenjör, system- eller datavetare i grunden. Som person är du driven, vågar utmana och trivs med att jobba hårt för att nå resultat tillsammans med andra.

Programmets innehåll

Full gas från start. Din första månad laddas med Forefronts själ, målbild och strategi. Vi går på kund- och partnerträffar, har mentorsintroduktion och går igenom hur vi arbetar med våra kunder för att ge dig en grundläggande introduktion till konsultlivet. Vi lägger också stort fokus på din personliga utveckling och gruppens sammansvetsning via teamaktiviteter och praktiska övningar. Utöver de andra traineerna träffar du mängder av härliga Frontiers som kommer utgöra en viktig del av ditt nätverk.

Kärnan i vår existens är att hjälpa våra kunder att utvecklas. Det är där vi skapar värde. Det är där du får din erfarenhet och utvecklar din specialistkompetens. Du gör det under handledning av en uppdragsfadder och ingen fråga är för liten eller för stor. Uppdragen varierar i tid och styrs i möjligaste mån av din utvecklingsinriktning – teknik- eller verksamhetsutveckling.

Att kontinuerligt uppleva nya situationer och människor i olika roller ger erfarenhet. Hos våra kunder finns många kompetenta personer i olika roller. Vi låter dig möta dem för dubbelriktad inspiration och gemensamt lärande.

Du får chansen att utveckla Forefront som bolag samtidigt som du fördjupar din specialisering. Detta sker först via en analys av exempelvis en bransch eller ett teknikområde, och därefter via ett större uppdrag där du och en traineekollega tar ansvar för ett konkret område som tar oss minst ett steg framåt som företag.

Vi matchar dig med en erfaren kollega utifrån din personlighet och utvecklingsambition. Mentorskapet löper under större delen av programmet och skapar kontinuitet. Konsultrollen, arbetslivet, karriär, privata sfären – vad ni tillsammans utvecklar styrs av dina aktuella behov.

Programmet innehåller gemensamma delar för alla traineer kopplat till konsultrollen och generella färdigheter med dedikerade heldagar för detta. Utöver det deltar du i aktiviteter kopplat till ditt specialiseringsspår. Båda spåren är öppna för dig som vill utmana dig själv.

Vill du veta mer om Forefronts traineeprogram?

Anna-Lotta Forsman

“Det bästa med traineeprogrammet är gemenskapen med de andra traineerna. Vi kan stötta varandra i nya och utmanande situationer som man hamnar i.”

Anna-Lotta Forsman
Generation 6

Följ oss i sociala medier för senaste nytt om traineeprogrammet

Forefronts Traineeprogram
Robin Johannesson

“Det bästa med traineeprogrammet är att du hela tiden får lära dig nya saker samtidigt som du har kollegor i världsklass. Jag får alla förutsättningar för att bli en optimal konsult.

Robin Johannesson
Generation 7

Du har väl inte missat realityserien om vårt traineeprogram, Traineerna.com?

Se båda säsongerna här