Delade visioner.
Större ambitioner.

Forefront föddes 2008 med en ambition om att bli den bästa konsultpartnern inom IT. Vi drivs av övertygelsen om att tekniken ger oss oanade möjligheter – för att utveckla människor, skapa bättre affärer och bygga hållbara samhällen. Men det är först när visioner blir delade visioner som de får konkret riktning och verklig kraft. För att leda andra att nå sina ambitioner består Forefront av fyra bolag som stöttar våra kunder, oavsett utmaning.

År 2008 påbörjade Forefront sin resa för att omforma synen på IT-konsulttjänster. Vår passion ligger i att bygga nära relationer, att strategiskt kombinera teknologi och kompetens, och lösa problem med vårt unika förhållningssätt

Sikta högre

För att nå längre, behöver vi också sikta högre. Utifrån den devisen har vi fått många av våra kunder att överträffa sina mål. Det är i de modigaste idéerna som de långsiktiga möjligheterna föds och de starkaste relationerna byggs.

Ständigt göra bättre

Vi drivs av övertygelsen om att allting kan göras bättre. Men lika mycket som vi älskar att ta de stora kliven, lika väl vet vi betydelsen av de ständiga små stegen för att optimera det som redan finns.

Alltid ihop

När världen blir mer komplex blir kraften i fler erfarenheter, perspektiv och kompetenser en framgångsfaktor. Därför bygger vi alltid nära och ömsesidiga partnerskap i allt vi gör – med varandra, våra kunder och våra partners.

550+

Anställda

200

Utvecklare

200

Managementkonsulter

50

Designers

Jämställdhet

En överlevnadsfråga

Vi ser jämställdhet som en överlevnadsfråga, helt enkelt för att det handlar om att ta tillvara på kunskap, värderingar och erfarenheter – oavsett kön. Vi vill vara i framkant för att skapa en hållbar framtid där teknik byggs av och för alla.

Vi vill kroka arm med andra som vill göra skillnad för att forma branschen. För att nå vår vision arbetar vi aktivt med att få  fler kvinnor att ta klivet in i, och stanna, i  branschen, skapa en fördomsfri kultur och våga belysa de problem vi står inför idag. ​

I stolt partnerskap med

Vi startade vårt partnerskap med Google Cloud i början av 2019, med fokus på Google Cloud Platform och Looker. För närvarande är vi huvudsakligen verksamma och erbjuder expertis inom tre områden: Cloud Foundation Architecture & Security, Data & Analytics och Application Modernisation & Development.

I stolt partnerskap med

Redan vid etableringen av Forefront påbörjades vårt partnerskap och investering i Microsoft-teknologier. För närvarande är vi huvudsakligen verksamma och erbjuder expertis inom Modern Work, Digital and App Innovation samt Data & AI.

I stolt partnerskap med

Vi på Forefront är stolta över vårt långvariga partnerskap med Optimizely, som inleddes för cirka tio år sedan. Optimizely är en ledande Digital Experience Platform (DXP- leverantör som erbjuder en komplett lösning för att skapa, optimera och leverera digitala upplevelser som sätter kunderna först.

Hållbarhet

För nuet och framtiden

Sedan starten 2008 har vi arbetat kontinuerligt med hållbarhet; från förmånscykel, till aktivt jämställdhetsarbete och en hållbarhetsstrategi. Vi arbetar med hållbarhet där det ger mest effekt; det vill säga med våra kunder, i partnerskap och genom våra erbjudanden och leveranser.  Hållbarhet omfattar många aspekter.

Vi arbetar aktivt med att vara ett hållbart företag genom våra kontor, våra medarbetare och i vårt rekryteringsarbete. Till exempel genom ramverk, policys, hållbarhetsredovisning, leverantörsuppföljning och kontorsmiljö​.  I alla våra leveranser inkluderar vi hållbarhet för att flytta fram våra kunders hållbarhetsarbete, så att vi tillsammans kan påverka vår omvärld i rätt riktning.

Dotterbolag

Företagen i Forefronts familj

Även om den korrekta termen skulle vara dotterbolag, föredrar vi att se företagen nedan som familjemedlemmar. Olika organisationsnummer eller inte, alla Forefront-företag samarbetar sömlöst för att säkerställa att marknadens behov inte bara tillgodoses, utan överträffas.

Accelerate

Ett större sammanhang för dig som är underkonsult

Vi erbjuder enmansbolag och nischbolag ett nytt sammanhang där missionen är tydlig; att göra småföretagandet för tech-konsulter mer utvecklande genom att kombinera rätt uppdrag med relevant kompetensutveckling med hjälp av utbildning, moderna tekniker och närhet till kund.

Forefront Consulting, Inc.

Forefront med fokus på den amerikanska marknaden

Vi etablerade vår spetskompetens inom AI och LLM i USA under 2023. Våra konsulter hjälper företag i alla branscher att rikta blicken mot framtiden, ompröva gamla sanningar och överbrygga klyftan mellan människor och teknik.

ACT

Trygg och hållbar förvaltning

Vi erbjuder nästa generations applikationsförvaltning med smarta lösningar på de utmaningar som verksamheter möter i en ökad förändringstakt. Vårt mål är att maximera effekten av tekniken men också förädla den vidare.

Amplify

Rekrytering och skräddarsydda talangprogram

Vår idé är enkel – vi vill råda bot på kompetensbristen. Dagens arbetsmarknad kräver mer av kandidater än någonsin förr, samtidigt som kandidater i sin tur kräver mer än ett jobb av sina arbetsgivare. Genom vårt unika nätverk hittar vi personen med stort P, den som känns som en i gänget redan efter dag ett.

Nyfiken på oss?

Kul! Vi är nyfikna på dig med. Hör av dig så lär vi känna varandra.