Säkerhet ett fortsatt säkert kort hos Google

Publicerad:

6/7/22

Som en av Googles främsta nordiska partners blev vi, Michael och Patrik, inbjudna till deras konferens Nordic Partners Executive Breifing för att få en större insyn i hur Google blickar framåt. Just insynen i hur Google resonerar om framtiden för Google Cloud är väldigt relevant, men inte bara för att vi är tech-entusiaster, utan också för att vi är kund-entusiaster.

Michael Forsberg står framför en Google Cloud-skylt i San Fransisco

För att tillhandahålla de säkraste och mest effektiva lösningarna för våra kunder måste vi sitta nära både kunder och partners, och därmed vara bryggan som ser till att våra kunder får ut det mesta från sina lösningar. Bryggan är lika viktig för Google som den är för våra kunder; så sent som i maj i år gick Google Clouds CEO, Thomas Kurian, ut och påminde om Google Cloud levererar produkter och lösningar, inte services – services ska gå genom partners.

Säkerhet fortsatt säkert kort

Det är glasklart att Google Cloud Plattforms fortsätter fokusera på säkerhet för att kontinuerligt hålla sig motståndskraftiga mot nutida och framtida hot, både externa och interna. Google Cloud är rankade som en ledare inom Cloud Platform Native Security, mycket tack vare att användare kan ta del av de säkerhetslösningar som Google utvecklar för sina egna tjänster.

Trots att säkerhet är en must-have och någonting som inte syns är det någonting som vi och våra partners lägger otroligt mycket kraft på. Säkerhet ska vara osynlig (för det mesta, men inte alltid – men det är en annan historia) för att skapa en optimal användarupplevelse, och det tycker vi att Googles säkerhetsfokus levererar på. Det var en häftig upplevelse att vara på plats och få se projekt och prototyper som är långt ifrån lanserade på marknaden (hologram-möten, check!), och än häftigare är det att veta att allt vi fick se är säkra produkter. Eller ja, för oss som jobbar med säkra lösningar och kundleveranser så var det i alla fall häftigt, men vem vet – vi kanske är nischade i vårt intresse.

Kompenserat byts ut till förnybart

Att hållbarhet är viktigt för cloud leverantörer och tech-branschen, precis som för alla andra branscher, är inte något nytt under solen. Många aktörer arbetar med att klimatkompensera deras utsläpp, vilket absolut är bra – men inte lika bra som att jobba på att minska de faktiska utsläppen. Google är idag klimatneutrala med hjälp av klimatkompensering, men de kommer vara utsläppsfria år 2030, bland annat med hjälp av ett skifte till helt förnybara energikällor i deras datacenter och en Carbon Footprint i deras Google Cloud Plattform där användarna kan följa utsläpp associerat med deras nyttjande av Google Cloud Plattform.

The Walk of (tech) Fame

De senaste åren, med hemmakontor och dagar som smälter in i varandra, har kanske inte varit de mest inspirerande åren. Vi kan efter denna resa säga att dåtiden har blivit enormt kompenserad när det kommer till inspiration tack vare vår snabba visit hos Google. Det finns någonting magiskt med att åka förbi huvudkontor som huserar tech-pionjärer som Meta, Cisco, Amazon och Apple. Vi har en enorm potential i vår startup-scen i Sverige, och som land är vi väldigt snabba på att adoptera nya metoder, idéer och tekniker. Samarbeten med pionjärer som Google gör att vi kan ta det entreprenörskapet, eller entreprenörsandan, vidare till våra kunder. Och det är just det vi ser fram mot att fortsätta göra.

Arbtesgrupp

No items found.
Michael Forsberg
Partner Manager Google Cloud Platform

Koppla upp dig mot oss

Vi älskar att knyta nya kontakter, med potentiella medarbetare (eller Framtida Frontiers som vi föredrar att se dem som), kunder och partners.

HÖR AV DIG
Close

Jag vill veta mer om…

Kontakta oss så hjälper vi dig.

Forefront behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer i vår Integritetsskyddspolicy.

Stort tack för ditt meddelande! Vi hör av oss snart.
Oj! Något gick helt fel! prova gärna senare.

Ett urval av våra kompetenser

Bredden och spetsen hos våra Frontiers gör det lätt att matcha behov och ambitioner. Vilket område är du nyfiken på?